Asuntolaina Kannattaa Kilpailuttaa

Asunto & Auto
Asuntolaina Kannattaa Kilpailuttaa

Asunnon osto on aina iso sijoitus ja erityisesti tästä syystä asuntolaina kannattaa aina kilpailuttaa ennen lopullisen valinnan tekemistä. Normaalisti asunto ostetaan pankkilainan turvin ja eri pankkien tarjoamat lainaehdot vaihtelevat joskus tuntuvastikin.

Ennen lainaneuvotteluiden aloittamista kannattaa miettiä tarkkaan että kuinka paljon asumisestaan voi kuukaudessa maksaa. Omistusasunnossa kustannukset koostuvat rahoitus- ja hoitovastikkeesta, sähkö- ja vesimaksuista sekä kuukausittaisista lainan lyhennyksistä ja koroista.

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa mutta on hyvin työlästä kiertää kaikki pankit yksitellen ja täytellä samoja tietoja eri pankeissa. Onneksi asuntolainan kilpailuttamiseen on myös kätevämpi tapa.

Etua.fi palvelun avulla saat yhden lomakkeen täyttämällä asuntolainatarjoukset monesta eri pankista. Hakemuksen täytettyäsi saat lainatarjoukset suoraan omaan sähköpostiisi ja voit kätevästi vertailla eri pankkien tarjouksia. Tämän jälkeen valitset parhaan vaihtoehdon ja sovit ajan tarkempiin neuvotteluihin pankin kanssa. Lopullinen sopimus allekirjoitetaan tietenkin valitsemasi pankin konttorissa.

Etua.fi tarjoaa erittäin kätevän tavan asuntolainan kilpailuttamiseen. Vertaa tarjoukset ja valitse edullisin!

==> Kilpailuta Asuntolainasi Tästä <==

Asuntolainan Lyhennystavat

Annuiteetti- eli tasajärjestelmässä koron ja lyhennyksen yhteenlaskettu summa on aina sama koko lyhennyksen ajan. Lainan alussa lyhennyksen osuus kokonaislainasta on pienempi ja koron vastaavasti suurempi. Lainanmaksun edetessä osat taasen vaihtuvat eli koron osuus pienenee ja lyhennyksen osuus kasvaa. Tämä vaihtoehto sopii hyvin niille, jotka pystyvät lyhentämään lainaa hieman enemmänkin kuukausitasolla korkojen noustessa.

Tasalyhenteinen laina taas tarkoittaa sitä, että maksuerään sisältyvän lyhennyksen osuus on joka kerralla vakio. Koron osuus taas pienenee jokaisen lyhennyksen jälkeen jos yleisestä korkojen nousuista ei muuta aiheudu. Myös lainanhoitomenot pienenevät sitä mukaan kun lainaa lyhennetään. Jos sinulla on heti lainan alussa mahdollisuus maksaa isoja kuukausieriä, niin tässä tapauksessa suosittelemme tätä vaihtoehtoa. Lainan kokonaiskorko tulee myös tässä maksuvaihtoehdossa yleensä kokonaisuudessaan pienemmäksi kuin annuiteetti- tai tasaerälyhennyslainassa.

Jotkut pankit tarjoavat myös tasaerälainaa, jossa lyhennys pysyy vakiona koko takaisinmaksuajan. Jos korot muuttuvat, niin maksuaika joustaa korkojen mukaan, eli joko pitenee tai lyhenee. Tämä vaihtoehto on sopiva jos haluat tietää tarkalleen, kuinka paljon asumismenojen osuus on kuukausimenoistasi joka kuukausi.

Asuntolainaa lyhennetään normaalisti kerran kuukaudessa ja maksupäivän voi valita hyvin vapaasti. Helpointa on tietenkin valita maksupäivä palkkapäivälle, jolloin muuhun kulutukseen tarkoitetut kulut ovat helposti nähtävissä.

Lyhennyserää kannattaa miettiä tarkkaan. Liian suuri erä saattaa tehdä arjen stressaavaksi ja hankalaksi. Rahat eivät välttämättä riitä muuhun kulutukseen. Liian pieni kuukausierä voi myös olla huono vaihtoehto, koska lainasi lyhenee hitaammin ja luonnollisesti joudut maksamaan enemmän korkoja.

Lyhennyserä kannattaa siis harkita tarkkaan elämäntilanteen ja kulutuksen mukaan. Toki jatkossa lyhennyserää on mahdollista muuttaa sitä mukaan, kun elämäntilanne vaihtelee. Kannattaakin aina tarkistaa jo neuvotteluvaiheessa, että kuinka joustavaa lyhennyserän muuttaminen on. Samalla kannattaa tiedustella muutoksesta aiheutuvat kustannukset.

Asuntolainan kuukausierissä on myös usein mahdollista pitää lyhennysvapaita kuukausia, joiden aikana maksat ainoastaan lainan korkoja. Tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita ainoastaan äärimmäisessä rahapulassa, koska lainan maksu viivästyy ja kokonaiskorko kasvaa.

Mitä Asuntolainan Saaminen Edellyttää?

Asuntolainaa voi periaatteessa hakea kuka tahansa. Perusedellytyksiä ovat normaalisti sellainen tulotaso, mikä mahdollistaa lainan takaisinmaksun. Asuntolainaa voidaan tänä päivänä tietyissä tapauksissa myöntää myös silloin jos sinulla on määräaikainen työsuhde päällä. Vakinainen työsuhde ei siis ole lainansaannin edellytys välttämättä.

Luottotiedot tulee lähtökohtaisesti olla kunnossa jotta lainaa on mahdollista saada. Mikäli kuitenkin luottohäiriössä on kyse pienestä merkinnästä, joka on hoidettu pois vuosia sitten, niin näissä tapauksissa pankki yleensä katsoo tilanteen lainanmyöntämisen eduksi. Se miten näihin suhtaudutaan, on pankki – ja konttorikohtaista.

Kilpailuta asuntolainasi ja käy pankissa neuvottelemassa lainan myöntämisestä hyvissä ajoin ennen asuntokauppoja. Jos tarvitset pienempää lainaa, niin suosittelemme tutustumaan lainat osioomme.

Onnea asunnon hankintaan!

==> Kilpailuta Asuntolainasi Tästä <==

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)