Mistä Autolaina Kannattaa Ottaa

Asunto & Auto
Mistä Autolaina Kannattaa Ottaa

Uusi auto haaveissa mutta rahoitus hakusessa? Tällä sivulla kerromme että mistä autolaina on mahdollista ottaa.

Autolainaa voit harkita monesta paikasta. Tyypillisesti näitä vaihtoehtoja ovat autoliikkeet, oma pankki tai netin kautta haettavat kulutusluotot. Alla olemme vertailleet nämä vaihtoehdot autolainan ottamiseen.

Netin Kautta Haettavat Kulutusluotot

Netin kautta haettavat kulutusluotot ovat hyvä vaihtoehto autolainaksi. Saat yleensä luottoa ilman takaajia ja hakemalla lainaa oikeasta paikasta, myöskään lainan korot ja kulut eivät pääse nousemaan kohtuuttomiksi.

Hyvä puoli netin kautta otettavissa kulutusluotoissa on myöskin se, että päätöksen lainan myöntämisestä saat yleensä hyvinkin nopeasti. Lainaa voit esim. Freedom rahoituksen kautta saada jopa 30 000 €, joten vähän kalliimmankin auton hankkiminen on kulutusluotolla mahdollista. Pystyt myös itse määrittelemään lainan takaisinmaksuajan hyvin joustavasti.

Suosittelemme seuraavia paikkoja autolainan hakemiseen netin kautta:

  1. Freedom rahoitus
  2. Halens
  3. Joustolaina
  4. Nopsalaina

Autoliikkeet

Autoliikkeistä on luonnollisesti mahdollista saada lainaa uuden auton ostoon. Liikkeen kautta otetussa lainassa on kyse siitä, että pankilla ja autoliikkeellä on sovittu yhteisjärjestely siten, että saat lainaa ilman erillistä käyntiä pankissa.

Autollike ei itsessään siis lainaa sinulle rahaa vaan pankki. Et jää siis auton myyjälle mitään velkaa. Pankki taas omistaa auton siihen asti, kun kaikki maksuerät ovat osaltasi suoritettuna.

Liikkeen kautta otettavassa lainassa joudut yleensä maksamaan hieman korkeampaa korkoa, verrattuna siihen jos hakisit lainan suoraan omasta pankistasi. Tämä johtuu siitä että autoliike toimii välikätenä tässä ratkaisussa ja luonnollisesti ottaa hieman välistä.

Liikkeen kautta rahoitetussa autossa vakuutena toimii itse auto, eli et tarvitse takaajia tai vakuuksia lainan saamiseen. Liikken kautta otetun autolainan yhteydessä sinun tulee myöskin useimmiten maksaa käsiraha uudesta autosta.

Autolaina Omasta Pankista

Kolmas vaihtoehto autolainaan on oma pankki. Tänä päivänä kaikki pankit Suomessa myöntävät myöskin autolainaa.

Saadaksesi lainaa pankistasi, sinun tulee joko käydä neuvottelemassa lainasta paikan päällä, tai täyttää lainahakemus netin kautta. Pankkien toiminta on yleensä hyvin nopeaa, eli saat yleensä päätöksen lainan myöntämisestä jo samana päivänä.

Jos sinulla on asuntolainaa, niin pankista riippuen sinulla on mahdollisuus yhdistää auto- ja asuntolainasi. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto, koska yhdistämällä nämä lainat säästät huomattavasti korkokustannuksissa ja kuukausittaisen lyhennyksen määrässä.

Vakuutus Uudelle Autolle

Kun olet löytänyt sopivan rahoituksen autollesi ja saanut uuden auton itsellesi, niin seuraavana sinun pitää miettiä että minkälaisen autovakuutuksen otat.

Lähes kaikilla vakuutusyhtiöillä on tänä päivänä tarjolla liikenne- ja Kaskovakuutuksia autoille. Vakuutuksen hankkiminen onnistuu kätevästi esimerkiksi netin kautta. Jos otat autollesi vakuutuksen netin kautta, niin suosittelemme If-vakuutusyhtiötä. If tarjoaa usein erittäin hyviä alennuksia netin kautta tilattaviin vakuutuksiin.

Kannattaa tietysti myös tarkistaa oman vakuutusyhtiön tilanne autovakuutuksen osalta, koska vakuutusyhtiöt usein myöntävät erinomaisia keskittämisetuja asiakkailleen.

Onnea uuden auton hankintaan!

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)