Hae lainaa turvallisesti ja suojaa yksityisyytesi

Blogi
Hae lainaa turvallisesti ja suojaa yksityisyytesi

Tiesitkö että kun olet hakemassa lainaa, niin sinua saatetaan seurata ja yksityisyytesi saattaa vaarantua. Sen lisäksi että internetliikennettäsi seurataan ja selaimeesi asennetaan evästeitä, niin on mahdollista että myös muita tietoja vuotaa sinusta kolmansille osapuolille.

Vaikka yleensä kaikki pankkien sivustot on asiallisesti suojattu, niin silti et voi olla täysin varma että mitä tietoja sinusta nettiin vuotaa.

VPN on Ratkaisu Yksityisyyden Suojaamiseen

VPN eli virtuaalinen erillisverkko on ratkaisu tähän ongelmaan. VPN:n avulla suojaat yksityisyytesi niin lainaa hakiessa kuin muutenkin selatessasi internettiä.

VPN-palvelut kannattaa aina vertailla ennen ostopäätöksen tekemistä, sillä niiden tarjoamassa yksityisyyden suojan tasossa on paljon eroja.

Esim. jotkut palvelut keräävät käyttäjistään lokeja, mikä ei tietenkään ole hyvä asia anonymiteetin kannalta.

Mikä On Paras VPN?

Jos haluat suojata yksityisyytesi ja selata nettiä anonyymisti, niin etsi itsellesi paras VPN.

VPN:ä on tarjolla satoja, joten on vaikeaa löytää itselleen sopiva palvelu. Ykkösprioriteettina kannattaa pitää sitä, minkälaista salausta haluamasi ohjelma käyttää.

Mitä vahvempi salaus, sitä vahvempi yksityisyyden suoja. Tämän lisäksi haluat palvelun, joka noudattaa toiminnassaan 100 % ei lokeja periaatetta.

Kun olet löytänyt tarpeeksi vahvasti salatun VPN-yhteyden, niin seuraavaksi kannattaa tutustua palvelun muihin tarjolla oleviin ominaisuuksiin.

Näitä voivat olla mm.

  • Yhteysnopeudet
  • Palvelinverkoston laajuus
  • Toiminta Kiinassa
  • Kill Switch toiminto
  • Netflixin maarajoitusten poistaminen
  • etc etc.

Valitse itsellesi sopivin VPN niiden ominaisuuksien perusteella mitä itse tarvitset

Paljonko Hyvä VPN Maksaa?

Saat hyvän VPN:n käyttöösi muutamalla eurolla kuussa. Tarjolla on lukuisia vaihtoehtoja ja yleensä palvelun tarjoavat ominaisuudet korreloivat vahvasti hinnan kanssa.

Esim. todella monipuolinen ja nopea ExpressVPN maksaa noin 8 euroa kuussa, kun taas Yksipuolisemman Surfsharkin saat kahdella eurolla kuussa.

Jos et osaa päättää että mikä VPN on sinulle sopiva ratkaisu, niin ei hätää sillä lähes kaikki palvelut tarjoavat 30 vuorokauden rahat takaisin takuuta.

Voit siis testata haluamaasi palvelua täysin riskittä!

Vältä Ilmaisia VPN:ä

Ihmiset halajavat normaalisti kaikkea ilmaista ja VPN:t eivät tee tässä asiassa poikkeusta. Emme kuitenkaan missään tapauksessa suosittele ilmaisen VPN-palvelun hankkimista.

Ilmaiset VPN-palvelut eivät koskaan tarjoa vastaavaa yksityisyyden suojaa kuin maksulliset palvelut.

Ilmainen VPN voi esim. myydä tai jakaa tietojasi kolmansille osapuolille. Tämän lisäksi ilmaisten VPN-palveluiden ominaisuudet ovat hyvin rajalliset.

Saat yleensä käyttöösi ainoastaan rajoitetun määrän dataa ja rajoitetun määrän palvelimia. Myös yhteynopeudet ovat normaalisti ilmaisissa VPN:ssä paljon heikommat kuin maksullisissa,

Yhteenveto

Suosittelemme kaikessa netin käytössä tänä päivänä VPN:n käyttämistä, sillä verkko on täynnä hakkereita ja epärehellisiä yrityksiä.

Et missään nimessä halua että henkilökohtaiset tietosi päätyvät vääriin käsiin. Erityisen tärkeää tämä on lainan hakemisen yhteydessä, koska joudut luovuttamaan todella arkaluontaisia tietoja pankeille.

Käytä siis VPN:ää aina kun mahdollista niin lainan hakemisen yhteydessä, kuin myös muussa netin käytössäsi.