Helppo Tapa Kilpailuttaa Sähköyhtiöt

Blogi
Helppo Tapa Kilpailuttaa Sähköyhtiöt

Sähkön kilpailutus on kotitalouksille aina järkevä ratkaisu. Kilpailuttamalla sähköyhtiön voi säästää huomattavia summia rahaa. Parhaassa tapauksessa sähköyhtiön vaihtaminen voi jopa puolittaa kotitalouden sähkölaskun.

Sähköyhtiön kilpailuttaminen kannattaa myös siinä mielessä, että se on täysin ilmaista. Et siis voi hävitä mitään koska sähköyhtiön vaihtaminen on lain mukaan kotitalouksille maksuton tapahtuma. Sähkön laatu ei myöskään muutu jos vaihdat sähköyhtiötä, vaan saat saman palvelun edullisemmalla hinnalla.

Kannattaa siis aika-ajoin varata muutama minuutti aikaa sähkön kilpailuttamiseen koska sillä voit säästää isoja summia rahaa. Onkin ihmeellistä, että ainoastaan 5 % Suomalaisista vaihtaa sähkön tarjoajaa vuosittain.

Miten Kilpailutan Sähköyhtiöt?

Sähkön kilpailuttaminen on tänä päivänä tehty erittäin helpoksi. Sinun ei tarvitse alkaa selaamaan eri sähköyhtiöiden hintoja ja laskea manuaalisesti niiden hintaeroja. Netistä löytyy palveluita, kuten superkilpailuttaja.fi, jonka kautta pystyt helposti kilpailuttamaan sähköyhtiöt muutamalla hiiren klikkauksella.

==> Kilpailuta Sähköyhtiösi Tästä <==

Sähköyhtiön vaihtaminen on ilmaista kerran vuodessa, joten vaihtoa tehdessä tämä kannattaa ottaa huomioon. Sähköyhtiöt tarjoavat normaalisti sopimuksiaan joko toistaiseksi voimassaolevana, tai määräaikaisena(12-24 kk).

Kun lähdet kilpailuttamaan sähköyhtiösi, niin seuraavat tiedot kannattaa tarkistaa:

  1. Asuntosi sulakkeiden määrä.
  2. Nykyinen sähköyhtiösi ja tuotteesi nimi
  3. Asuntosi lämmitystapa
  4. Paikallisen verkonhaltijan nimi
  5. Kulutusarviosi vuositasolla

Mikäli et halua vaihtaa nykyistä sähköyhtiötäsi mutta et ole tyytyväinen sopimukseesi, voit myös soittaa nykyiselle palveluntarjoajalle ja tiedustella halvempaa tarjousta. Sähköyhtiöillä(niin kuin monella muullakin alalla) on hyvin usein suuri intressi säilyttää nykyiset asiakkaansa, joten on hyvinkin mahdollista että saat omalta yhtiöltäsi paremman tarjouksen, kun kerrot että olet aikeissa kilpailuttaa sähköyhtiösi.

Usein Kysyttyä Sähkön Kilpailuttamisesta

Muuttuuko sähkönsiirron hinta kun sähköyhtiötä vaihdetaan?

Sähkönsiirrosta vastaa aina paikallinen sähköverkkoyhtiö. Yhtiön on toimitettava sähköä samaan hintaan myyjästä riippumatta, joten sähkönsiirron hinta ei muutu, vaikka sähköyhtiö vaihtuisi.

Mitä sähköyhtiön vaihto maksaa?

1.9.2003 voimaan tulleen sähkömarkkinalain mukaan myyjän vaihtoon liittyvästä mittareiden luennasta ei saa koitua asiakkaalle minkäänlaisia kuluja. Maksuttomuuden edellytys on kuitenkin se, että viimeisimmästä yhtiönvaihdosta on kulunut vähintään 12 kuukautta.

Voivatko Sähköt katketa yhtiötä vaihdettaessa?

Sähköyhtiön vaihtaminen ei aiheuta mitään muutoksia sähkönjakelussa, eikä se myöskään edellytä minkäänlaisia uusia laiteasennuksia.

Muuttuuko sähkön laatu?

Sähkön laatu on aina sama riippumatta sähköyhtiöstä. Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa asiakkaille toimitettavan sähkön laadusta ja sen on toimitettava kotitalouksille hyvälaatuista sähköä riippumatta siitä, minkä yhtiön asiakas on kyseessä.

Mistä uuden sähköyhtiön tarjoama sähkö tulee?

Voimalaitokset siirtävät tuottamansa sähkön valtakunnanverkkoon, josta yhtiöt siirtävät sen omille asiakkailleen. Käytännösä ei voida siis suoranaisesti osoittaa että mistä voimalaitoksesta kunkin asiakkaan sähkö tulee.

==> Kilpailuta Sähköyhtiösi Tästä <==

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)