Mistä Paras Kiinteä Laajakaista

Blogi
Mistä Paras Kiinteä Laajakaista

Kiinteä laajakaistaKiinteä laajakaista on nimitys, jota käytetään yleisesti kun puhutaan nopeista ja kiinteistä internet yhteyksistä. Suomessa laajakaistaliittymänä pidetään tyypillisesti 512 kbit/s tai nopeammin toimivia internetyhteyksiä.

Nämä nopeusluokat alkavat tosin olla jo historiaa ja nykyisin netin selaaminen alle 2 Megan nopeuksilla alkaa olla hieman haasteellista. Operaattorit tarjoavatkin tänä päivänä jopa 100 Megan nopeuksiin yltäviä valokuituyhteyksiä.

Laajakaistayhteydet toteutetaan perinteisesti joko kaapelimodeemi – tai ADSL-tekniikoilla, riippuen siitä hyödynnetäänkö yhteyteen lankapuhelinverkkoa vai kaapeliverkkoa.

Mistä Kiinteä Laajakaista Kannattaa Hankkia?

Kiinteän laajakaistan hankinta on monesti kiinni siitä minkä operaattorin alueella asut. Usein on kuitenkin muutamia vaihtoehtoja minkä väliltä voit valinnan tehdä.

Jos kodissasi on saatavuus Soneran laajakaistalle, niin suosittelemme sitä. Soneraa on perinteisesti pidetty luotettavan mutta suht kalliina palveluntarjoajana, mutta totuus on että nykyään saat laajakaistan Soneralta vähintään yhtä edullisesti kuin muilta palveluntarjoajilta.

Luotettavuuden puolesta puhuu se, että Sonera valittiin Valittujen Palojen lukijatutkimuksessa Suomen luotettavimmaksi internetoperaattoriksi vuonna 2012.

Minkälainen Laajakaistayhteys Kannattaa Valita?

Yhteyden valinta riippuu hyvin pitkälle siitä, että mihin tarkoitukseen internettiä käytät. Jos käyttösi on ns. “peruskäyttöä”, eli käyt silloin tällöin lukemassa uutiset iltalehdestä, niin tällöin riittää pienempikin nopeus. Jos taas tykkäät katsella paljon liikkuvaa kuvaa vaikkapa Youtubesta, niin tällöin emme suosittele alle 10 Megan nopeusluokkia.

InternetTulee aina muistaa että käyttömukavuus kasvaa sitä mukaan mitä nopeampaa yhteyttä käytät. Uutisten selailu saattaa olla raivostuttavan hidasta 2M nopeudella. Nykyään nopeampia yhteyksiä on tarjolla jo niin edulliseen hintaan, että suosittelemme ehdottomasti panostamaan nopeaan yhteyteen, jos sellainen on vain talouteesi saatavilla.

On hyvä myös muistaa että jos tilaat vaikkapa 10 Megan yhteyden, niin tämä on vain operaattorin määrittelemä teoreettinen maksiminopeus. Todellinen nopeus riippuu esim. siitä että miten kaukana kotisi sijaitsee jakamosta, josta laajakaistayhteys tulee.

Operaattorit lupaavat yleensä että nopeuden tulee olla vähintään 40 % teoreettisesta maksiminopeudesta. Jos yhteytesi ei tähän pääse, niin kannattaa olla yhteydessä operaattorisi asiakaspalveluun. Voit testata yhteytesi nopeuden helposti esimerkiksi täältä.

Laajakaista Ja TV

Kehitys menee eteenpäin huimaa vauhtia ja tänä päivänä laajakaistaliittymää on mahdollista hyödyntää muutenkin, kuin vain internetin selailuun.

Esimerkiksi Sonera tarjoaa asiakkailleen viihdepalveluaan, joka yhdistää kätevästi internetin ja TV:n käytön. Perusidea tässä palvelussa on se, että televisiokuva tulee suoraan internetyhteyden kautta. Kun tilaat viihdepaketin, niin saat käyttöösi huikeasti enemmän palveluita kuin normaalin kaapeli/antennitv yhteyden kautta:

  • Videovuokraamo kotisohvalle, voit vuokrata leffoja suoraan TV:n kautta.
  • Tilauksen mukana saat HD digiboksin verkkotallennusominaisuudella. Normaalisti digibokseissa on tallennustilaa n. 200 h, mutta verkkotallennusominaisuuden avulla pystyt tallentamaan ohjelmia lähes rajattomasti
  • Viihteen kautta on nähtävissä kaikki peruskanavat ja lisäksi mahdollisuus tilata maksukanavia.
  • Ohjelmakirjasto on myös hyvä ominaisuus. Jos joku ohjelma jää katsomatta ja tallentamatta, niin saat kätevästi katsottua tämän ohjelmakirjaston kautta.

Viihdepalvelut ovat suht uusi juttu ja tällä hetkellä niitä myydään ns. “laajakaistan kylkiäisenä”, eli saat palvelun usein samaan hintaan huippunopean laajakaistan kanssa.

==> Tutustu Soneran Viihdepakettiin <==

Laajakaistat Taloyhtiöissä

Kerros- tai rivitalossa asuvien kannattaa tarkistaa isännöitsijältä, että onko omassa taloyhtiössä olemassaolevaa kiinteistösopimusta laajakaistaoperaattorin kanssa.

Taloyhtiöt tekevät usein sopimuksen operaattorin kanssa, joka mahdollistaa laajakaistan talon asukkaille uskomattoman edulliseen hintaan. Jos asut talossa, jossa on kiinteistösopimus operaattorin kanssa ja saatavuus nopealle laajakaistalle, niin voit saada esim. Soneran viihdepaketin jopa 20 euron kuukausihintaan.

Usein hitaammat yhteydet ovat jopa ilmaisia. Mutta kuten yllä mainitsimme, niin pieni panostus kuukaudessa kannattaa koska nopeampi yhteys parantaa käyttömukavuutta huomattavasti.

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)