Kulutusluottovertailu

Lainat
Kulutusluottovertailu

Kulutusluotto on tyypillisesti lyhytaikainen, kestoltaan alle viiden vuoden laina. Suuruudeltaan kulutusluotot ovat yleensä muutamia tuhansia euroja. Kulutusluottoa voi hakea pankista tai myös helposti internetissä toimivien yksittäisten palveluntarjoajien kautta.

Vuosikorot kulutusluotoissa vaihtelevat 9-30 %:n välillä ja normaalisti lainaa on mahdollista saada ilman vakuuksia tai takaajia. Kulutusluoton hakeminen netin kautta on nykyään turvallinen tapa ottaa lainaa, sillä joulukuusta 2010 lähtien kulutusluottoja saavat myöntää ainoastaan yritykset, jotka ovat rekisteröityneet Etelä-Suomen Aluehallinnon ylläpitämään rekisteriin.

Kulutusluottoa Netistä

Netistä löytyy tänä päivänä useita palveluntarjoajia, jotka myöntävät kulutusluottoja asiakkailleen. Lainojen korot, kulut ja ehdot eroavat yllättävän paljon toisistaan eri yritysten välillä, joten ennen lainan hakemista kannattaa miettiä tarkkaan, että minkä firman kautta kulutusluotto kannattaa ottaa.

Lainaako.fi teki vertailun netin kautta kulutusluottoja myöntävien yritysten tarjonnasta. Etsimme siis luotettavimmat ja edullisimmat luottoja tarjoavat yritykset. Jos olet hakemassa lainaa netistä, niin suosittelemme käyttämään alla mainittujen yritysten palveluita.

-------- Palvelu --------------- Laina-aika ------------ Lainasumma -------------- HAE Lainaa --------
Halens Yksityislaina12-60 kk100-3000 €HAE Lainaa
Nopsalaina6-72 kk500-6000 €HAE Lainaa
Joustolaina12-48 kk1000-4000 €HAE Lainaa
Risicum3-12 kk1000-2000 €HAE Lainaa
Credit2410-24 kk300-3000 €HAE Lainaa
Aasa3-36 kk500-3000 €HAE Lainaa

 

Miksi Kulutusluotto?

Jo parin vuosikymmenen ajan kulutusluotot ovat olleet Suomessa hyvin suosittu lainanotto muoto. Jos verrataan esim. pikavippeihin, niin kulutusluottoja on kotitalouksilla lähes 400-kertainen määrä.

Ennen nettiaikaa kulutusluottoja pystyi hakemaan ainoastaan pankkien kautta. Nykyään internetistä taas löytyy pilvin pimein vaihtoehtoja hakea lainaa. Kulutusluoton myös saa tililleen todella nopealla aikataululla, joten sen hakeminen netin kautta on paitsi helppoa, myös erittäin nopeaa. Jos esim. auto hajoaa, niin remonttiin saa rahaa parhaillaan muutamassa päivässä tai joissain tapauksissa jopa nopeammin.

Kulutusluotoille on mahdollista valita joustava maksuaika. Tyypillisesti maksuaika vaihtelee 1-5 vuoden välillä riippuen hakemasi lainan summasta. Voit siis maksaa luoton takaisin juuri sinulle sopivissa erissä. Kilpailun kiristymisen myötä netin kautta haettavien kulutusluottojen korotkin ovat nykyään kilpailukykyisiä pankkien vastaavien kanssa.

Kulutusluottojen pääasiallinen tarkoitus on toimia kulutuksen rahoituksena. Tyypillisä tilanteita missä kulutusluottoa otetaan, ovat mm. Auton remontti, Kodin remontti, Kodinkoneiden hankinta tai vaikkapa lomamatka.

Kulutusluottoja ei kannata sekoittaa pikavippeihin. Pikavippien korot ovat aina kulutusluottoa korkeampia ja maksuajat lyhyempiä. 1000-2000 euron lainan ottaminen onkin yleensä järkevämpää kuin muutaman pikavipin hakeminen.

Loppuun voisi todeta että kulutusluotot ovat tänä päivänä erittäin kätevä keino lainata nopeasti rahaa keskisuuria hankintoja varten. Kulutusluottojen yhteydessä, niinkuin muidenkin lainojen, tulee tietenkin aina muistaa lainaamisen vastuullisuus. Varmistu siis että varasi riittävät myös lainan takaisinmaksuun ennen lainapäätöksen tekemistä.

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)