10 Vinkkiä Säästämiseen

Säästäminen & Sijoittaminen
10 Vinkkiä Säästämiseen

Erityisesti lapsiperheissä eletään hyvin usein kädestä suuhun, eli rahat menevät viimeistä penniä myöden joka kuukausi. Säästäminen saattaa tuntua vaikealta mutta loppujen lopuksi se ei kuitenkaan ole mitään rakettitiedettä.

Muutamalla helpolla kikalla opit hallitsemaan menojasi paremmin ja säästäminen onnistuu. Lainaako.fi keräsi 10 vinkkiä, joita noudattamalla voit helposti kohentaa taloutesi tilaa.

1. Pidä Kirjaa Menoistasi

Kun olet selvillä siitä, mihin rahasi kulutat, niin säästäminen onnistuu huomattavasti helpommin. Tee vaikka excel tietokoneellesi, mihin laitat ylös kaikki ostoksesi ja muut menosi. Saatat järkyttyä siitä miten paljon pieniin asioihin menee todellisuudessa rahaa kuukausitasolla. Näistä asioista on helppo karsia menoja.

2. Laita Rahaa Säästötilille Joka Kuukausi

Käytä säästämiseen sellaisia tilejä, joista voit nostaa rahat vasta jonkin tietyn ajan kuluttua. Näin et sorru heikolla hetkellä nostamaan rahaa säästötililtäsi. Voit myös sijoittaa rahastoihin mutta näissä on aina pieni riski että menetät rahaa. Pienikin summa kuukaudessa kasvattaa säästöjä mukavasti pidemmän ajan kuluessa.

3. Laita Kolikot Säästöpossuun

Laita kertyneet kolikot aina päivän päätteeksi säästöpossuun. Tee tätä esim. vuoden verran, niin huomaat että vuoden päästä sinulla on tarpeeksi rahaa vaikkapa pieneen ulkomaanmatkaan.

4. Aseta Säästämiselle Tavoite

Tavoitteet motivoivat ihmisiä tekemään asioita. Aseta siis säästämiselle joku tavoite. Tämä voi olla esim. ulkomaanmatka, auto tai vaikkapa kesämökki. Tavoitteen pitäisi olla kuitenkin realistinen, jotta se motivoi tarpeeksi. Mieti tavoitettasi aina kun mielesi tekee ostaa vaikkapa uusia vaatteita.

5. Jatka Lainan Maksua Vaikka Laina Olisi Jo Kokonaan Kuitattu

Kun olet saanut esim. Autolainan maksettua kokonaan pois, niin siirrä sama summa vaikkapa säästötilillesi joka kuukausi.

6. Keskitä Ostoksesi

Hommaa itsellesi jonkin ketjun kortti ja keskitä ostoksesi sinne. Bonuksia kertyy mukavasti kun kaikki ostokset tehdään aina samasta paikasta. Muista myös vertailla hintoja kun käyt ostoksilla. Ei kannata olla merkkiuskollinen vaan etsiä aina halvin merkki. Keskitä myös vakuutuksesi ja kilpailuta sähköyhtiösi.

7. Mene Kauppaan Vasta Illalla

Tämä on erityisesti opiskelijoiden käyttämä kikka. Ilta-aikaan löydät kaupoista päivän aikana myymättä jääneet vanhentuvat tuotteet jopa 70 %:n alennuksella.

8. Vältä Omalla Autolla Liikkumista

Bensan hinta on taivaissa ja auton ylläpito on muutenkin kallista. Vältä liikkumista omalla autolla niin paljon kuin se on mahdollista. Kävelemällä tai pyöräilemällä kasvatat myös omaa kuntoasi.

9. Osta Vaatteet Kirpputorilta

Jos et ole muotifriikki, niin vaatteet kannattaa ostaa kirpputorilta. Löydät hyviä vaatteita uskomattoman halvalla. Jos haluat ostaa vaattesi liikkeistä, niin tee se alennusmyyntien aikaan.

10. Laita Yllättävät Tulot Säästöön

Veronpalautus tai lomarahat työpaikalta tuntuvat hyvältä ja shoppailu on ensimmäisenä mielessä. Laita kuitenkin yllättävät tulot säästöön isompaa tavoitettasi varten ja hillitse shoppailuhimosi.

Näillä vinkeillä pääset varmasti alkuun säästämisessä. Jos olet tottunut tuhlaavaan elämäntyyliin, niin ehkä suurin asia minkä tulee muuttua on oma asenteesi. Joudut siis todennäköisesti muuttamaan elämäntapojasi jonkin verran mutta muista että jos näin teet, niin saavutat tavoitteesi ja mikään ei tunnu sen paremmalta.

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)