Sijoittamisen ABC

Säästäminen & Sijoittaminen
Sijoittamisen ABC

Oletko kiinnostunut sijoittamisesta? Jos olet, niin tämän artikkelin lukemalla pääset hyvään alkuun. Sijoittaminen mielletään usein upporikkaiden ihmisten huviksi mutta totuus on, että kuka tahansa voi sosiaalisesta tai taloudellisesta asemasta riippumatta ryhtyä sijoittajaksi.

Sijoittajaksi ryhtymiseen tarvitaan vain rohkea päätös. Alkuun pääsyyn ei tarvita miljoonia, vaan sijoittamisen voi aloittaa vaikkapa muutamalla kympillä kuussa. Usein kuulee että sijoittamista lykätään sillä verukkeella että rahatilanne ei juuri nyt salli sitä. Sijoittaminen vaatii usein jonkin verran riskejä ja ensimmäinen sellainen on rohkea päätös ryhtyä sijoittajaksi.

Sijoittamisesta kiinnostuneita suosittelemme myös tutustumaan Etoro.fi ja Tuottoa.fi sivustoihin.

Miten Sijoittamisessa Pääsee Alkuun?

Miten sitten pääsen alkuun? Alla annamme muutaman vinkin, millä pääsee hyvin liikkeelle vaikka varallisuus olisi liian pieni esim. osakesijoittamiseen.

Suora osakesijoittaminen vaatii yleensä alkupääomaa ainakin 2000 euroa, joten jos alkupääomaa ei ole, niin suosittelemme lähtemään liikkeelle kuukausittaisella rahastosäästämisellä.

Kun valitset itsellesi sopivaa rahastoa, niin kiinnitä huomiota erityisesti palkkioihin mitä mikäkin rahasto veloittaa vuosittain. Näissä voi olla nimittäin huomattaviakin eroja samalla tavalla kuin vaikkapa lainojen koroissa.

Rahaston veloittama palkkio jää helposti aloittelevalta sijoittajalta huomioimatta siitä syystä, että palkkion maksua ei yksinkertaisesti huomaa. Rahastot nimittäin veloittavat palkkion tyypillisesti joka päivä suoraan rahastosta. Rahastosta siis häviää päivittäin pieni siivu pääomaa pankille. Jos palkkio taas pitäisi maksaa vuosittain, niin sen myös huomaisi helpommin. Esim. 5000 euron rahastosijoituksessa erot voivat pankkien välillä olla jopa satoja euroja vuositasolla.

Jos haluat päästä helposti alkuun sijoittamisen parissa, niin rahastosäästäminen on oiva vaihtoehto. Alkuun pääset helposti kysymällä asiasta esim. omasta pankistasi. Muista kuitenkin vertailla vaihtoehtoja,koska mitä kalliimman rahaston pankkineiti sinulle saa myytyä, sitä enemmä hän kerää siitä itselleen bonuksia. Ei siis kannata ihan ensimmäisenä välttämättä lähteä sen oman tilipankin kelkkaan, vaikka se tuttu onkin. Sama asia pätee myös esim. asuntolainan kilpailuttamisen kanssa.

Suora Osakesijoittaminen

Kun olet päässyt alkuun sijoittamisessa, tai sinulla on jo jonkin verran varallisuutta, niin suora osakesijoittaminen on hyvä vaihtoehto. 2000 euroa on jo riittävä määrä alkuun pääsemiseen.

Ensimmäisenä steppinä on valita kustannustehokas pankki. Perinteiset pankit eivät houkuttele nimittäin hinnoillaan piensijoittajaa. Suosittelemme tutustumaan Tuottoa.fi palveluun, jonka kautta on helppo lähteä liikkeelle

Osakesijoittamisessa on riskinsä ja pienituloisena sijoittajana se vaatii pieniä uhrauksia. Kuitenkin on hyvä pitää mielessä, että kaikki mitä onnistut säästämään, saat moninkertaisena takaisin ajan kuluessa. Muista asettaa välitavoitteita ja palkitse itsesi kun saavutat ne.

Lopuksi

Kun aloittelet sijoittamisen parissa, niin alkuun pääsee, kun muistaa pari tärkeää pointtia. Ensinnäkin kannattaa sijoittaa passiivisiin indeksiosuuksiin tai rahastoihin ja toisekseen tuottoja ei pidä missään tapauksessa tuhota kuluilla.

Alkuun pääsee helposti mutta jos olet tosissaan sijoittamisen suhteen, niin kannattaa tutustua alan kirjallisuuteen ja hakeutua pätevien sijoitusneuvojien puheille. Netin keskustelufoorumeilta saa myös jonkin verran tietoa sijoittamisesta. Näihin neuvoihin kannattaa kuitenkin suhtautua joskus hieman varauksella.

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)