Autovakuutus

Vakuutukset
Autovakuutus

Liikennevakuutus on lain mukaan pakollinen ja se takaa sen, että onnettomuuden tapahtuessa kaikki ajoneuvolle tai henkilöille tapahtuneet vahingot voidaan korvata. Suomessa otettu liikennevakuutus on Suomen lisäksi voimassa ETA-alueella.

Liikennevakuutuksen lisäksi kannattaa huolehtia myös siitä että otat itsellesi autovakuutuksen. Liikennevakuutus ei nimittäin korvaa omalle ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja. Autovakuutuksella siis pidät huolen siitä, että myös oma autosi on vakuutettu vahingon sattuessa.

== > Klikkaa tästä ja hae autovakuutus helposti netin kautta <==

Minkälaisia Autovakuutuksia On Olemassa?

 

 

 

 

 

 

Autovakuutuksella vakuutetaan kaikki moottoriajoneuvot pakettiautoista perävaunuihin. Autovakuutusta kutsutaan usein myös nimellä kaskovakuutus. Vakuutusyhtiöillä on tarjolla erisuuruisia kaskopaketteja, jotka korvaavat vahinkoja paketin suuruuden mukaan.

Laajoja autovakuutuksia ovat esim. Suur- tai täyskasko ja suppeampia Osa- tai kevytkasko. Se miten laaja autovakuutus kannattaa ottaa, riippuu aika pitkälle siitä että miten arvokas autosi on. 380 000 km ajetulle Ladalle ei välttämättä ole viisasta ottaa Täyskaskoa.

Laajat autovakuutukset korvaavat yleensä seuraavat vahingot: Kolari/törmäys, tulipalo, varkaus, ilkivalta ja hirvikolari. Myös hinauskustannukset ja oikeusturva sisältyvät usein laajoihin autovakuutuksiin.

Suppeampiin autovakuutuksiin sisältyvät normaalisti ainoastaan varkaus-, palo- ja hirvivakuutukset.

Bonukset Ja Autovakuutus

Lähes kaikki autovakuutukset tarjoavat bonusjärjestelmän vakuutuksen mukana. Tämä tarkoittaa sitä, että autovakuutuksesi tulee vuosi vuodelta edullisemmaksi mikäli et aja kolaria.

Jos onnistut ajamaan vuosia ilman kolareita, niin bonuksesi voi nousta jopa 70 % tienoille. Tällöin on usein järkevämpää jo maksaa pienet peltikolarien korjaukset itse mieluummin kuin menettää ansaitut bonusprosentit.

Mistä Autovakuutus?

Autovakuutus kannattaa tänä päivänä ottaa internetin kautta. Netin kautta saat usein hyviä tarjouksia ja vakuutuksen ottaminen on vaivatonta ja nopeaa.

Tarvitset ainoastaan seuraavat tiedot laskeaksesi hinnan autovakuutuksellesi:

  • Autosi merkki
  • Käyttöönottovuosi
  • Moottorin kuutiotilavuus
  • Erikoisvarusteet
  • Oma postinumerosi

Autovakuutuksen hintaan vaikuttaa myös omavastuun suuruus. Pienimmillään omavastuu on noin. 160 € ja suurimmillaan jopa 2000 €.

Autovakuutus on siis vapaaehtoinen vakuutus, mutta on erittäin suositeltavaa että se otetaan pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi onnettomuuksien tai muiden vahinkojen varalle.

== > Klikkaa tästä ja hae autovakuutus helposti netin kautta <==

Lue myös:

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)