Matkavakuutus Turvaa Lomasi

Vakuutukset
Matkavakuutus Turvaa Lomasi

Yksi ensimmäisistä asioista mikä kannattaa hoitaa ennen matkalle lähtöä kuntoon on matkavakuutus. Koskaan ei voi tietää mitä matkan aikana tapahtuu, joten matkavakuutuksen ottaminen on aina aiheellista.

Matkavakuutus suojaa uudessa ympäristössä ja vaihtuvissa tilanteissa sattuvien vahinkojen varalle. Kun sinulla on matkavakuutus, voit hankkia nopeasti apua missäpäin maailmaa tahansa esimerkiksi onnettomuuden sattuessa tai sairastuessasi.

Matkavakuutuksesta on hyötyä myös silloin, jos käy niin ikävästi että matkasi keskeytyy tai peruuntuu. Myös matkatavaroiden myöhästyminen kuuluu korvattavien asioiden piiriin riippuen matkavakuutuksen laajuudesta ja ehdoista.

==> Tutustu If Matkavakuutukseen <==

Millaisen Matkavakuutuksen Tarvitsen?

Ensinnäkin kannattaa tarkistaa että onko sinulla jo olemassa olevaa matkavakuutusta. Hyvin usein vakuutus kuuluu esim. luottokorttiin tai ammattiliiton jäsenetuna ottamaan vakuutukseen.

Matkavakuutus on mahdollista ottaa joko jatkuvana tai määräaikaisena.

Jos matkustat ulkomailla usein niin suosittelemme jatkuvaa matkavakuutusta. Jatkuva matkavakuutus on voimassa yleensä vuoden kerrallaan, ellei sitä irtisanota kesken vakuutuskauden. Jatkuva matkavakuutus on paljon matkustavalle järkevä ratkaisu siitä syystä, että se on usein suhteessa paljon edullisempi kuin monta määräaikaista matkavakuutusta.

Määräaikainen vakuutus taas on voimassa vakuutusyhtiön kanssa sovitun ajan, eli käytännössä lomamatkan ajan. Jos olet kerran vuodessa lomailevaa tyyppiä, niin siinä tapauksessa määräaikainen matkavakuutus on parempi vaihtoehto.

Milloin Ja Mistä Matkavakuutus Kannattaa Hankkia?

 

 

 

 

 

 

 

Matkavakuutuksen voi hankkia suoraan netistä tai jopa lentokentältä jos matkalle lähtö tulee ajankohtaiseksi hetken mielijohteesta. Normaalitilanteessa matkavakuutus on kuitenkin hyvä hankkia jo hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä, jotta tärkeän asian hoitaminen ei jää viime tippaan eikä näin aiheuta stressiä.

Matkavakuutuksia voi kätevästi vertailla netissä tai käydä vakuutusyhtiöissä paikan päällä kysymässä tarjouksia. Jos otat vakuutuksen netin kautta, niin suosittelemme tutustumaan If matkavakuutukseen. If tarjoaa usein hyviä alennuksia netin kautta vakuutuksen ottaville asiakkaille. Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ovat mm. Tapiola ja Eurooppalainen

Matkavakuutuksen Omavastuu

Matkavakuutuksiin, niinkuin muihinkin vakuutuksiin, sisältyy omavastuuosuus. Tämä osuus on se minkä joudut vahingon sattuessa itse maksamaan. Vakuutusyhtiö korvaa omavastuun ylittävän summan.

Keskeyttämiskorvaus maksetaan niissä tapauksissa, jos joudut kesken matkaa sairaalaan tai palaat kotiin pakottavan asian takia. Keskeyttämiskorvausta on turha hakea, jos loma on mennyt pilalle jostain muusta syystä.

Myös eräät riskialttiit lajit on rajattu matkavakuutuksen ulkopuolelle. Jos siis olet menossa esimerkiksi Thaimaaseen harrastamaan Thainyrkkeilyä, niin kannattaa neuvotella vakuutusyhtiön kanssa etukäteen.

Kenelle Matkavakuutus Voidaan Myöntää?

Matkavakuutus myönnetään normaalisti vakituisesti Suomessa asuville henkilöille. Myöntämiselle on olemassa myös erilaisia yläikärajoja vakuutusyhtiöstä riippuen. Jos haet vakuutusta pienelle lapsellesi, niin usein saat lapsen sisällytettyä oman vakuutuksesi piiriin. Lasten ikärajat vaihtelevat myös vakuutusyhtiöittäin.

Hyvää ja turvallista matkaa!

==> Tutustu If Matkavakuutukseen <==

Lue myös:

(Osa tämän sivuston linkeistä on nk. Affiliate-linkkejä. Tälläistä linkkiä klikatessasi siirryt palveluntarjoajan sivuille Affiliate-verkoston kautta, joka maksaa tälle sivustolle rahaa klikkauksista)